Start project Woontoren Burg. Kuperusplein

1 maart 2022 / door Programma Centrum Heerenveen

Voor deelgebied Centrum Oost is een mooie visie vastgesteld. opvallend onderdeel is natuurlijk de woontoren die WoonFriesland bouw op het Burgemeester Kuperusplein. Deze komt op de plaats van het oude postkantoor. De sloop van de panden die er nu staan begint eind maart. Om de sloop en daarna de bouw mogelijk te maken, worden op die plaats een aantal bomen verwijderd. Dit gebeurt 2 en 3 maart. Tijdens deze 2 dagen is de weg daar afgesloten.

Helaas kunnen de bomen niet herplant worden omdat de wortels helemaal verstrengeld zijn in de kabels die in de grond liggen.

In het totale plan voor Centrum Oost is ruime aandacht voor groen en er komt dus ook zeker groen voor terug. de complete visie is terug te vinden op deze website onder deelgebied E, F en G.