Project 3. Stegenplan

Startdatum: 01/10/2020
Einddatum: Medio 2022

We knappen de smalle en bredere stegen in het centrum van Heerenveen op. Hiervoor is een aanpak opgesteld: het Stegenplan 2.0. Om die aanpak te testen, starten we een proefproject voor de Romkessteeg.

Wat ging vooraf

Ons toekomstbeeld is onder andere een compact en compleet centrum. Een centrum om bezoekers te ontvangen en elkaar te ontmoeten. Het opknappen van de stegen draagt hieraan bij. De stegen zorgen voor de onmisbare verbinding van gebieden in het centrum. Het verbeteren van de stegen is meer dan alleen de bestrating en de verlichting. Daarom is het Stegenplan 2.0 opgesteld en starten we met een proefproject voor de Romkessteeg. Deze steeg verbindt het Molenplein met de Dracht. De belanghebbenden binnen dit proefproject zetten alle stappen samen: bedenken, financieren en uitvoeren. Wethouder Jelle Zoetendal: “Samen geven we invulling aan één van de centrumplannen die naar voren kwam in de G1000.”

Uitgebreide omschrijving

De voorbereidingen voor het proefproject met de Romkessteeg lopen inmiddels. De gemeente voert deze proef uit samen met ondernemers, particuliere en zakelijke pandeigenaren, omwonenden en andere belanghebbenden. In verschillende bijeenkomsten hebben zij samen nagedacht over hoe de stegen aan kwaliteit kunnen winnen. Bakker Douwe Jan Lenes vertelt hierover: “Ik heb aan de bijeenkomsten meegedaan. Het stegenplan is, met de omgeving erbij, heel professioneel en uitgebreid aangepakt. Ik ben tevreden over hoe het is gegaan en nu moeten de plannen nog werkelijkheid worden!”

Locatie op kaart

Wilt u reageren?

Laat uw reactie, idee of vraag over dit project aan ons weten via onderstaande knop. Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen binnen het Programma Centrum Heerenveen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.