Project 2. Hogenood app

Startdatum: Begin 2021
Einddatum: Eind 2021

We zijn een gastvrije gemeente en daar hoort ook het openstellen van toiletten bij. De gemeente Heerenveen sluit zich daarom aan bij de HogeNood app. Met deze app op de mobiele telefoon is het dichtstbijzijnde (semi-)openbare toilet makkelijk te vinden. In de app staan de (horeca)ondernemers die hun toilet openstellen.

Wat ging vooraf

Tijdens de bijeenkomsten in 2019 met de inwoners van Heerenveen (G1000) kwam de beschikbaarheid en bereikbaarheid van (semi-)openbare toiletten in het centrum aan de orde. Het is fijn om te weten waar je als bezoeker terechtkunt, vooral ook voor degenen die bijvoorbeeld door een (chronische) aandoening vaker naar het toilet moeten.

Uitgebreide omschrijving

Het openstellen van toiletten is gastvrij en daarom sluit de gemeente Heerenveen zich aan bij de HogeNood app: de betrouwbaarste toiletapp in Nederland. Met deze app op de mobiele telefoon is het dichtstbijzijnde (semi-)openbare toilet makkelijk te vinden. De toiletkeuze is te bepalen via de locatie van de bezoeker en eerdere beoordelingen. Ook geeft de app de faciliteiten op de toiletlocatie aan, zoals de aanwezigheid van een prullenbak. De app is te downladen via de App Store of Google Play Store.

Het zou fijn zijn als (horeca)ondernemers in Heerenveen zich zoveel mogelijk aansluiten bij de HogeNood app. Op die manier kunnen bezoekers aan ons centrum op een makkelijke en betrouwbare manier naar het toilet.

(foto’s Max van Gelder)

Locatie op kaart

Wilt u reageren?

Laat uw reactie, idee of vraag over dit project aan ons weten via onderstaande knop. Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen binnen het Programma Centrum Heerenveen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.