Project 1. Breedpad

Startdatum: begin januari 2019
Einddatum: eind september 2021

We hebben behoefte aan meer waterbeleving aan de kade van het Breedpad. Dit kwam naar voren in de bijeenkomsten met inwoners (G1000), ondernemers (G20) en de watersportvereniging. Inmiddels is er een ontwerp gemaakt met een kadeverlaging en aandacht voor speciale verlichting en zitvlakken.

Wat ging vooraf

In 2018 startte de gemeente met de herinrichting van de Gedempte Molenwijk/het Breedpad. De werkzaamheden bestonden uit het verbeteren van de inrichting: straatwerk, parkeren, groen en afwatering. De herinrichting van de Gedempte Molenwijk is in september 2018 afgerond.

Uitgebreide Omschrijving

Er is behoefte aan meer waterbeleving aan de kade van het Breedpad.

Tijdens hevige regenbuien in juli 2018 bleek dat de kade van het Breedpad lekkage vertoonde. Het zand spoelde toen weg, vooral ter hoogte van de knik in de kade en de riooluitstroombuis op de hoogte van de Gedempte Molenwijk. Dit moest hersteld worden.

In het totaalontwerp zijn al deze zaken meegenomen. We verhelpen de lekkage en we verlagen de kade voor meer waterbeleving. Verder is er in het ontwerp aandacht voor speciale verlichting, een kade-afdekker en zitvlakken op de muurtjes van de kadeverlaging.

Ter hoogte van de Dracht en Wettertoer gaan we het Breedpad vergroenen. Ook komen hier meer fietsenstallingen.

Locatie op kaart

Wilt u reageren?

Laat uw reactie, idee of vraag over dit project aan ons weten via onderstaande knop. Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen binnen het Programma Centrum Heerenveen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.