Terugblik informatiebijeenkomst Molenplein

Op dinsdagavond 19 december 2023 was er een informatiebijeenkomst over het Molenplein. Tijdens de bijeenkomst heeft de gemeente het ontwerp voor het nieuwe parkeerterrein bij de Fortuinpassage gepresenteerd.

Dit plan voegt 28 nieuwe parkeerplaatsen toe aan het westelijke deel van het centrum. Door recente ontwikkelingen, vooral de toevoeging van nieuwe woningen, is de parkeerdruk op het Molenplein aanzienlijk toegenomen. Deze extra parkeerplaatsen zullen naar verwachting de druk op het Molenplein verlichten. We merken dat inwoners, zoals die van de Fortuin, vaak met een vergunning parkeren op het Molenplein. Deze uitbreiding van de parkeergelegenheid valt onder dezelfde parkeerregels als het Molenplein: er moet betaald worden om te parkeren en de plaatsen zijn niet alleen voor vergunninghouders. We verwachten echter dat vooral inwoners van deze extra parkeercapaciteit gebruik zullen maken. De werkzaamheden beginnen naar verwachting in het voorjaar, rond april, en duren naar schatting 6-8 weken.

Na de presentatie stelden de aanwezigen vragen. De specifieke vragen die werden gesteld waren:

  • De ingang van de Fortuinpassage is erg smal. Kan deze breder worden gemaakt of op een andere manier worden aangelegd, zodat het comfortabeler is om in en uit te rijden?
  • De snelheid op de hoek van de Koornbeursweg en de Van Dekemalaan is erg hoog. Zijn er verkeerstechnische oplossingen om de snelheid te verlagen?
  • Er is vraag naar een extra voetpad; er ligt nu al een ‘olifantenpaadje’ door de heg.
  • Kan er een nieuwe verkeerstelling uitgezet worden vóór de inrit van het Molenplein?
  • Kan er nog eens goed gekeken worden naar waar de gebieden voor parkeervergunningen zijn? Nu kunnen mensen die aan de oostkant van de Van Dekemalaan wonen geen vergunning krijgen voor het Molenplein en het nieuwe parkeerterrein. Dit is belangrijk omdat er in het oosten van het centrum veel auto’s zijn en weinig plek om te parkeren.

Deze vragen hebben onze volledige aandacht. We zullen ze bespreken met experts binnen de gemeente en bekijken wat we eraan kunnen doen.

Je kunt de presentatie en de plankaart van het ontwerp terugvinden op onze website.

Tijens de presentatie vertoonden we ook het filmpje van het Voorlopige Ontwerp herinrichting Kernwinkelgebied. De aanwezige inwoners waren onder de indruk.

We willen dat iedereen op de hoogte is van de ontwikkelingen in ons centrum. Neem daarom gerust een kijkje op onze website. Hier vind je het laatste nieuws en dus ook de getoonde presentatie en het filmpje.