Toekomstplannen voor het centrum van Heerenveen

Een groener Gemeenteplein en een dynamischer Dracht: landschapsontwerper Jeroen Marseille van Marseille Buiten heeft samen met inwoners en ondernemers plannen gemaakt om het centrum aantrekkelijker te maken. De belangrijkste wens: meer groen.

Naast de vernieuwing van de Dracht en het Gemeenteplein zijn er meer toekomstplannen. Er komt een ondergrondse, tweelaagse parkeergarage met 350 plaatsen op het Burgemeester Kuperusplein. Ook het ABC-complex wordt vernieuwd met een cultuurkwartier, nieuwe bibliotheek en betaalbare woningen. Het centrum wordt beter bereikbaar en groener, wat verkoeling biedt op warme dagen.

Zie hierboven een impressie van de toekomstplannen. Deze afbeeldingen zijn gebaseerd op een schetsmodel en kunnen afwijken van het uiteindelijke resultaat.

De hele nieuwsbrief kunt u hier lezen.

Let op: onderaan deze nieuwsbrief vindt u een link naar een filmpje. Dit is nog de oude versie. Er wordt gewerkt aan een nieuwe versie die binnenkort beschikbaar komt. We zullen u via deze website en de nieuwsbrief informeren zodra het nieuwe filmpje online staat.