Maaike (24) woont sinds kort met haar vriend in het centrum van Heerenveen en we hebben haar een paar vragen gesteld:

Wat doe je in het dagelijkse leven?
Ik werk als ergotherapeut in Heerenveen. Sporten doe ik bij Sportstad: groepslessen, zwemmen en squashen. Mijn vriend en ik zitten ook graag op de racefiets. En als er dan nog tijd over is, gaan we naar familie of vrienden of die komen bij ons.

Ben je veel thuis (werk) of juist veel buiten de deur?
Ik heb een volledige baan, ben dus vaak aan het werk. Daarnaast ook wel veel buiten de deur: sporten en op familie en/of vriendenbezoek.

Hoe lang woon je al in dit huis? Waar woonde je daarvoor?
We wonen hier nu ongeveer een half jaar. Daarvoor woonde ik bij mijn ouders in IJsselmuiden.

Hoe heb je besloten in het centrum te gaan wonen en waarom?
Mijn vriend en ik wilden graag samenwonen, maar de huizenmarkt was natuurlijk flink in de war :-). Daarom besloten we eerst een huis te huren. Heerenveen was een handige locatie, omdat mijn vriend in Steenwijk werkt en ik in Heerenveen. Het wonen in het centrum sprak ons aan o.a. om dicht bij de supermarkt te wonen, snel even gezellig het centrum in te kunnen wandelen en wij kunnen dichtbij sporten. Alle faciliteiten zijn dicht in de buurt.

Kan je iets vertellen over je ervaringen met het wonen in het centrum? Hoe vind je het? Wat zijn de plus- en misschien ook wel de minpunten?
Een plus is dat alle faciliteiten dichtbij zijn en dat we mooi centraal wonen. Daarnaast wonen we in een wandel/fietsgebied (geen lawaai van de auto’s). Doordat wij voorin het centrum wonen, hebben we weinig tot geen last van geluidsoverlast.

Minpuntje is dat omdat de huizen in een heel smalle straat staan, er geen zon en weinig licht in het huis komt. Dit betekent dat snel de lampen aan moeten als wij thuis komen na het werk.

Hoe bevalt je huis? Het zijn wel bijzondere huizen.
Het huis bevalt heel goed en de 3 verdiepingen geven ons voldoende leefruimte. Omdat het een compacte woning is, voelt het ook knus wat gezelligheid creëert. Alles is nieuw natuurlijk, we hebben een mooie keuken en badkamer. En niet te vergeten het dakterras, zo kunnen we lekker buiten zitten met mooi weer! Trouwens leuk dat de gemeente in de straat bakken heeft geplaatst met boompjes, dit maakt de straat groener.

Is er iets dat je graag anders zou zien in het centrum? Heb je nog tips of ideeën?
Voor één auto is er dichtbij parkeergelegenheid met een parkeervergunning. Als je beide een auto nodig hebt, voor werk bijvoorbeeld, is parkeergelegenheid voor een tweede auto prettig. Ook al moet je daar dan iets verder voor lopen.

Waar denk je dat je over 10 jaar bent? Nog steeds lekker in het centrum?
Het is ideaal om in deze levensfase in het centrum te wonen. Over 10 jaar zitten wij denk ik in een andere levensfase en verwacht ik dat wij ook in een andere omgeving wonen. Op den duur wonen we het liefst in een koophuis in de omgeving van onze familie.

Nog een laatste opmerking?
Het centrum is ideaal om te wonen als je alle faciliteiten graag dicht in de buurt willen hebben. Je verwacht dat het lawaaieriger is als je in het centrum woont, maar dat is zeker niet zo. Wij wonen hier samen prima met voldoende ruimte en een fijn dakterras.